05 jul
2016

Team

Peter Raatjes (1970) is oprichter en eigenaar van RMA BV. Peter studeerde aan de Agrarische Hogeschool Van Hall Instituut te Groningen (1988-1992) met als afstudeerspecificaties Akkerbouw, Informatisering en Bedrijfseconomie. Van 1993 is Peter als pionier vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de ontwikkeling en vermarkting van de Agri Yield Management systemen voor ziekte bestrijding en water management in de landbouw.

In de loop der jaren heeft Peter in verschillende disciplines ervaring opgedaan: programmeren en database management, project leiding, begeleiding gebruikersgroepen, opstellen financiële plannen, aanstellen en begeleiden van agenten en aansturen van het bedrijf. Kortom een all-rounder.

In 2001 heeft Peter ad-interim een akkerbouwbedrijf van 35 hectare in Emmen gerund.

Peter was jarenlang volleybal speler en scheidsrechter bij Emmen’95 en van 2012 tot 2016 algemeen voorzitter van de vereniging. Van 1995 tot 2005 was Peter bestuurlijk actief voor de Esdalruiters te Emmen. Eerst als voorzitter van de concourscommissie en later als algemeen voorzitter.

Peter heeft een breed netwerk van relaties in de agrarische sector alsmede ervaring van het in de markt zetten van innovatieve producten.

Peter Raatjes