07 mrt
2019

Aqua Nederland Vakbeurs 19, 20 & 21 maart

Op 19, 20 en 21 maart wordt in de Evenementenhal Gorinchem de Aqua Nederland Vakbeurs gehouden. Wij zullen aanwezig zijn op stand L118 van OTT Hydromet om de Adcon producten te presenteren.

 

29 jan
2019

Bezoek ons op Irrigex (UK) 27-28 Feb

RMA is aanwezig op de Irrigex exhibition in Peterborough (UK) op 27 & 28 februari 2019. Bezoek onze stand K36 voor meer informatie over bodemvocht sensoren en onze nieuwe nutriëntensensoren voor nitraat en kalium in de bodem.

23 jan
2019

RMA is Adcon distributor of the year 2018

RMA is Adcon distributor of the year 2018! Thanks to all our partners and clients for their support and trust.

11 jan
2019

Bewaesserungsnetz.ch volop in de aandacht

Bewaesserungsnetz.ch van onze projectpartner HAFL staat volop in de aandacht in de pers in Zwitserland. In de afgelopen jaren is het monitoringnetwerk uitgebouwd naar 130 bodemvochtstations die zeker in de afgelopen droge zomer goed van pas kwamen. Onlangs verscheen weer een artikel in Landfreund.

09 nov
2018

Waterstand metingen Rijkswaterstaat

De waterstand in de Rijn is extreem laag. Dermate laag dat Rijkswaterstaat extra apparatuur moet inzetten om het peil te kunnen meten. Met behulp van een radar peilsensor wordt het peil iedere 10 minuten uitgelezen en naar het landelijk meetnet gestuurd. RMA verzorgt de datacommunicatie door de telemetrie van Adcon te koppelen aan de OTT RLS. Een perfecte oplossing voor een tijdelijke installatie, omdat het compacte systeem op zonne-energie volledig autonoom werkt.

waterstand metingen

07 aug
2018

Hitte en droogte in het nieuws op TV in Zwitserland

Ook in Zwitserland heersen de hitte en droogte deze zomer. Dus is het belangrijk om zo optimaal mogelijk met het irrigatiewater om te gaan. In samenwerking met de Fachhochschule Bern en Meteotest werden 130 sensoren geïnstalleerd om de telers van informatie te voorzien via een website. Het project werd op het avondjournaal op de landelijke TV uitgezonden. Bekijk de uitzending hier (in het Duits).

11 jun
2018

Weerstation netwerk op Jersey via LoRa

RMA installeerde een weerstation netwerk op Jersey via LoRa in samenwerking met Agrii om de teelt van Jersey Royal aardappelen te optimaliseren. Het centrale station is voorzien van de compact Lufft WS502 sensor met regenmeter dat temperatuur, luchtvochtigheid, neerslag, straling, luchtdruk, windsnelheid en -richting meet. Daarnaast zijn extra station opgesteld om meer klimaatgegevens als temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag te meten. Als extra zijn bodemvochtstations geïnstalleerd met daaraan gekoppeld de innovatieve sensoren voor metingen van nitraat en kalium in de bodem.

Lufft WS502 via LoRa weerstation netwerk op Jersey via LoRa nitraat sensor via LoRa

05 mrt
2018

Spot Farm Open dag (video)

In 2017 verzorgde RMA in samenwerking met Agrii de bodemvochtmonitoring op de Spot Farm (Strategic Potato Farm) Elveden in Engeland.

Bekijk hier de videoreportage. Peter Raatjes komt aan het woord vanaf ca. 01:05.

 

Spot Farm Open Dag

19 jan
2018

Bodemvocht en neerslag via LoRa

RMA introduceert monitoring van bodemvocht en neerslag via LoRa van KPN. De LoRma communicator werkt op batterijen die minimaal één seizoen meegaan. Op het station kan een sensor worden aangesloten die elke 10cm diepte het bodemvocht meet. Daarnaast kan een regensensor worden aangesloten. De opzet is dermate flexibel dat de sensoren afzonderlijk, maar ook gezamenlijk kunnen worden gebruikt.

Deze innovatie is mede mogelijk gemaakt met een voucher van de provincie Drenthe.

monitoring van bodemvocht en neerslag via LoRa

 

24 dec
2017

Fijne feestdagen en een goed 2018

De tijd gaat snel. We staan alweer op de drempel van een nieuw jaar. Ook de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo lanceerden we ons nieuwe dashboard met vereenvoudigde weergave. Geschikt voor mobiel gebruik voor continu inzicht. In 2017 hebben we de aanzet gegeven voor verbreding van ons productenpakket. Bijvoorbeeld gebiedsmonitoring van de volledige waterstromen naast bodemvocht en weer. En ook een innovatieve communicatiemodule voor onze bodemvochtsensoren en regenmeters via LoRa met meer gebruiksgemak en vooral een lagere prijs. Houd de nieuwspagina in de gaten voor meer informatie.

Wij bedanken onze relaties voor de samenwerking en het vertrouwen in ons. In 2018 zullen wij ons weer maximaal inzetten om onze sensortechnologie tot rendement te laten komen voor onze gebruikers.

bodemvochtsensoren en regenmeters via LoRa

Oudere berichten »