Nieuws

RMA laat sensortechnologie werken. Mis daarover niets. Volg hier ons nieuws.

Project dripirrigatie in Polen

Het telen van aardappelen is in Polen de laatste jaren een grote uitdaging. In 2020 startte RMA in Polen het project “Scans-Sensors-Satellites for improved irrigation”.

Veel Phytophthora

Tijdens de droge en warme zomers van de afgelopen jaren was de schimmelziekte Phytophthora in aardappelen goed onder controle te houden. 

Potato Europe (geannuleerd)

Update 21 juli: Potato Europe 2021 gaat niet door. Het aanvragen van toegang tot het RMA dashboard voor de metingen op het demoveld is helaas niet meer mogelijk.

Dripsgewijs irrigatie plannen

Voor telers van aardappelen en uien ontwikkelt, realiseert en test het project DripsGewijs een volvelds irrigatieplanner voor druppelirrigatiesystemen.

Fruit Force uit de startblokken

Een samenwerking van Nederlandse bedrijven, waaronder RMA, is in Vietnam begonnen aan het project Quality Improvements Fruit Crops Vietnam. 

Teeltseizoen begint droog

Na een winter die iets natter was dan gemiddeld, begint het teeltseizoen 2021 met een drogere periode. In verschillende gebieden dalen de grondwaterstanden snel.

Innovatiekracht studenten

Studenten Sensor Technology van de Hanzehogeschool Groningen voeren een stageopdracht uit voor RMA. Deze opdracht is een onderdeel van hun major aan de TechHub Assen

Duurzamer met sensoren

Met de sensortechnologie van RMA zorgen we niet alleen voor hoge opbrengsten en lage kosten, maar werken we ook aan een duurzame en toekomstgerichte landbouw.

Start RMA Hydromet

Per 1 februari 2021 start RMA Hydromet en wordt ons team versterkt met Rob ter Brake, een doorgewinterde waterprofessional met ruim 30 jaren ervaring. 

Pilot Water Hub Zuid-Afrika

RMA is geselecteerd voor een pilot van het Water Hub Accelarator Programma in Zuid-Afrika. De Water Hub heeft tot doel watertechnologieën in Zuid-Afrika te ondersteunen en vooruit te helpen.