Nieuws

RMA laat sensortechnologie werken. Mis daarover niets. Volg hier ons nieuws.

Pilot Water Hub Zuid-Afrika

RMA is geselecteerd voor een pilot van het Water Hub Accelarator Programma in Zuid-Afrika. De Water Hub heeft tot doel watertechnologieën in Zuid-Afrika te ondersteunen en vooruit te helpen. 

RMA lanceert nieuwe app

RMA zet een nieuwe stap in de visualisatie van de oplossingen van RMA met de RhizaConnect App. Met deze app is het mogelijk om snel de data en adviezen van RMA te zien.

Alt Intro Image

Teeltseizoen nadert het einde

Het teeltseizoen 2020 nadert het einde en de gewassen wachten op de oogst. Het is tijd om de RMA meetstations uit het veld te halen en op te slaan voor het volgende seizoen.

Alt Intro Image

Uireka test ziektemodel RMA

Koprot in uien is een hardnekkig probleem. Het ketenproject Uireka doet onder meer onderzoek naar de beheersing van koprot in de teelt van zaaiuien. 

Alt Intro Image

Bodemvocht meten boomsector

RMA meet bodemvocht in de boomsector. Net als voor gewassen is voldoende beschikbaarheid van water ook voor bomen van groot belang om in leven te blijven.

Alt Intro Image

Start demonstratieproject Polen

Ter verbetering van irrigatie in Polen start RMA samen met IrriWatch en Loonstra & van der Weide en het Poolse landbouwbedrijf Cena een demonstratieproject.

Alt Intro Image

Van natte naar droge akkers

Van kletsnatte naar droge akkers: telers beregenen alweer volop. Maar wat is nu het goede moment van beregenen en hoeveel water is nodig?

Alt Intro Image

Ritme van de Regen waterberging

Het project ‘Ritme van de Regen’ ontvangt subsidie voor de ontwikkeling van een systeem met lokale bergingscapaciteit, smart monitoring en voorspellende modellen.

Alt Intro Image

Weerstation 5Groningen

Installatie van weerstation in het mistige Mensingeweer als onderdeel van het 5Groningen project. In samenwerking met Opt/Net, KPN en Economic Board Groningen.